Header Ads

'Sombong…Kami Pun Manusia, Ada Perasaan…' - Zara Zya Begang Di Gelar Artis Sombong.
Walaupun pernah ditanya peminat sama ada beliau masih berlakon sekarang ini, Zara Zya nyata masih aktif dalam dunia lakonan. Dan kini, pelakon berusia 33 tahun itu berani untuk ketengahkan bakat baru.

Bercakap kepada media, Zara Zya berkata lagu pertamanya berjudul Tiada Dendam itu adalah satu hadiah buat para peminat yang menyokongnya selama ini.

“Lagu ini saya rakamkan sebagai hadiah untuk peminat yang setia menyokong selama ini. Tiada Dendam sangat istimewa kerana melodi dan liriknya amat positif. Saya mahu semua yang mendengar lagu ini menjadi positif dan sentiasa tenang.

“Walau apa pun yang dilalui dalam kehidupan ini, tetap kena kuat, cekal dan tabah. Mesti ada hikmah yang menanti,” katanya.

Tergerak untuk mempertahan rakan artis lain, pelakon, Zara Zya memuat naik status berkaitan perkara ini di laman Instagram miliknya.

“Sombong…perkataan yg sinonim keluar dari mulut netizen. Artis tu sombong, artis ni sombong.

“Apa yg boleh saya katakan, kami pun manusia. Ada perasaan… perasaan sbg seorang manusia. Manusia kan ada berbagai rasa. Sedih, gembira, marah, bermasalah, penat. Macam2 tau tak,” tulisnya.

Tambahnya lagi, dia sedih apabila ada netizen yang sewenang-wenangnya melabel artis ‘sombong’ sedangkan mereka tidak tahu betapa sukarnya para selebriti ini bekerja untuk menghiburkan orang ramai.

“Selain badut, selebriti lah manusia yg paling kuat dapat tekanan perasaan tau. Waktu kami bekerja, walaupun gundah, kami tetap senyum hiburkan orang lain. Bekerja keras nampak mewah tp hakikatnya bukan senang.

“Jangan la judge kami semudah sebut ABC. Semua manusia sama. Yg membezakan ialah hati kita sendiri.

“Kadang2 apa yg nampak depan mata pun kita boleh salah tafsir. Apatah lagi kalau dengar dari mulut org lain. Yang terbaik ialah… ‘husnuzon’,” tulisnya lagi.


Sombong…perkataan yg sinonim keluar dari mulut netizen. Artis tu sombong, artis ni sombong. Apa yg boleh saya katakan, kami pun manusia. Ada perasaan… perasaan sbg seorang manusia. Manusia kan ada berbagai rasa. Sedih, gembira, marah, bermasalah, penat. Macam2 tau tak. Selain badut, selebriti lah manusia yg paling kuat dapat tekanan perasaan tau. Waktu kami bekerja, walaupun gundah, kami tetap senyum hiburkan orang lain. Bekerja keras nampak mewah tp hakikatnya bukan senang. Jangan la judge kami semudah sebut abc. Semua manusia sama. Yg membezakan ialah hati kita sendiri. Kadang2 apa yg nampak depan mata pun kita boleh salah tafsir. Apatah lagi kalau dengar dari mulut org lain. Yang terbaik ialah… “husnuzon” #tiadadendam

FACEBOOK KIM SKIN


No comments

Powered by Blogger.