Header Ads

'Saya Dah Dedahkan Mengenai Identiti Sebenar Saya Kepada Dr Izwan' - Ini Respon Sajat Kepada Pihak Jakim.
Semalam media melaporkan prosedur Jakim bagi mengesahkan jantina Sajat tergendala apabila usahawan itu dikatakan menghalang kerja-kerja itu. Pendedahan yang sepatutnya mengambil masa sebulan mungkin memerlukan masa yang lebih lama kerana halangan itu, menurut pegawai Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Dr Mohd Izwan Md Yusof.

Sajat pula mempunyai cerita versinya sendiri berkenaan hal itu. Adakah dakwaan pihak Jakim benar? Kenapa pihak Sajat menghalang setelah memberi kerjasama yang baik sebelum ini?

Menurut Sajat, dia sudah mendedahkan dirinya yang sebenar kepada pihak Jakim ketika pertemuan mereka awal tahun ini. Dalam pertemuan itu, ibu bapanya turut menyertai sesi yang diadakan pada 16 Januari lalu di Wisma Sajat, Shah Alam.

'Saya dah dedahkan mengenai identiti sebenar saya kepada Dr Izwan dalam pertemuan terdahulu.'

'Ibu bapa saya juga telah memberi keterangan mengenai identiti saya kepada dia.'

Namun, dia tidak mengulas lanjut mengenai ‘identiti’ yang telah didedahkan kepada pihak jabatan agama itu.

Selain itu, Sajat juga meminta mana-mana pihak termasuk Jakim supaya mengambil tindakan ke atas seorang penulis blog yang mengganggu kehidupannya dan anak-anak. Tambahnya lagi, individu berkenaan sering mengeluarkan serangan berbentuk peribadi ke atas dirinya.

'Minta Jakim atau mana-mana badan panggil dan siasat dia sebab telah mengganggu hak asasi kemanusiaan saya dan anak-anak (angkat), serta melakukan provokasi secara terbuka untuk mengaibkan saya.'


Sumber: Mstar.

FACEBOOK KIM SKIN


No comments

Powered by Blogger.