Header Ads

5 Jenis Botol Pelik Yang Korang Boleh Buat Sebagai Idea Hadiah Perkahwinan Tetamu.
Memilih botol sebagai minuman harian kami tidak sukar tanpa pertimbangan khusus, tetapi adakah anda tahu bahawa setiap jenis botol mempunyai kelebihan dan kelemahan sendiri.

Botol plastik sering dijumpai di mana saja, botol plastik mempunyai kelebihan bahawa botol plastik lebih ringan dan tidak mudah pecah kerana sifat bahan yang kuat dan tidak diperbuat daripada kaca.Berita baiknya ialah sekarang terdapat banyak botol plastik yang tidak mengandungi bisphenol A (BPA).

Ini adalah kerana kelebihan pembungkusan plastik yang ringan, fleksibel, pelbagai guna, kuat, tidak bereaksi, tidak berkarat dan termoplastik (meterai haba), boleh diberi warna dan harganya murah.

Plastik sering dibezakan oleh resin, kerana antara plastik dan resin tidak jelas perbezaannya. Secara semulajadi, resin boleh datang dari tumbuhan seperti balsam, resin, turpentin. Tetapi sekarang resin sintetik sudah dapat dihasilkan seperti selofan, seluloid akrilik, formica, nilon, resin formaldehid fenol dan sebagainya.

Bahan plastik pada awalnya merupakan minyak dan gas sebagai sumber semula jadi, tetapi dalam perkembangannya bahan-bahan ini digantikan oleh bahan sintesis untuk memperoleh sifat plastik yang dikehendaki oleh kopolimerisasi, laminasi dan pengekstrakan.

Selain itu, Botol plastik ini juga boleh diproses pelbagai bentuk mengikut citarasa pelanggan. Seperti gambar-gambar dibawah ini.

 

Gambar 1                                                      Gambar 2

Malahan, botol seperti di dalam gambar ini sesuai digunakan untuk botol minuman jus,cola,botol isi kacang seperti di gambar 2 dan lain-lain. Yang lebih menarik lagi tentang kilang ini, mereka boleh menghasilkan penutup botol yang pelbagai warna seperti gambar 1 mengikut citarasa pelanggan. Menarik bukan?


  
Rekaan botol-botol yang unik ni sesuai untuk menarik pelanggan. Sesuai untuk mengikut trend sekarang seperti botol style hipster. Selain itu, boleh ditambah label untuk menjadi tarikan orang yang melihatnya.

Terdapat pelbagai bentuk dan warna botol untuk pelbagai kegunaan.
Contohnya:
Botol doogift
Botol jus
Botol air mineral
Botol isi kacang
Botol coke
Botol air RO


Namun,tentu ramai yang telah buntu untuk mencari dimana supplier perkilangan mencari botol-botol plastik. Ramai usahawan yang tidak tahu botol-botol boleh didapati di kilang.

Mereka ini mempunyai kilang mereka tersendiri di Nilai, Negeri Sembilan dan berpengalaman dalam membuat botol-botol yang berkualiti serta unik mengikut citarasa para pelanggan yang terkini.

Ingin mengetahui lebih lanjut boleh hubungi di talian 019-3353151 atau boleh terus ke kilang mereka di Kawasan Perindustrian Arab Malaysia, 71800 Nilai, Negeri Sembilan. Boleh juga hubungi di 019-3353151. Jika mahu  info lanjut ikuti:

kakibotolmalaysia
Kaki Botol Malaysia
Call: 019 335 3151
www.wasap.my/60193353151


No comments

Powered by Blogger.