Header Ads

"Sesetengah Orang Tak Hargai Peluang Kedua...Semoga Bertaubatlah Benjy" - Netizen Luah Perasaan Sedih Dan Simpati Benjy Kena Penjara 11 Tahun
Pelakon yang dulunya dikenali ramai, Beny atau nama sebenarnya Khaeryll Benjamin Ibrahim satu ketika dulu menggemparkan negara kerana telah ditahan polis Indonesia selepas didapati cuba menyeludup dadah jenis methamphetamine pada April lalu.

Ketika dibicarakan, mahkamah Indonesia telah menjatuhkan hukuman 11 tahun dan di arah membayar denda sebanyak RM312,539. Menurut laporan Detik.com, hukuman tersebut lebih rendah berbanding yang dicadangkan oleh pendakwa raya iaitu 14 tahun selain terlepas dari hukuman mati. 

Hukuman tersebut dibacakan oleh Hakim Prasetyo Wibowo di  Mahkamah Daerah Medan. "Kami mengisytiharkan defendan, Benjy, terbukit bersalah dari segi undang-undang kerana memiliki dan mengawal narkotik,"

Keputusan itu mendapat pelbagai reaksi dari netizen yang rata-ratanya turut meluahkan rasa simpati dengan nasib yang menimpa pelakon tersebut. 


Beny merupakan anak sulung kepada pelakon Allahyarhamah Azean Irdawaty dan pernah terlibat dalam kes dadah beberapa tahun lepas dan bernasib baik dibebaskan dari tuduhan tersebut. - www.kakishare.tv

FACEBOOK HERBAL RIMBA


No comments

Powered by Blogger.